Zawiera reklame sklepu ;)
80 deko kartofli
20 deko cebuli
2 zabki czosnku
2 papryki, czerwone
2 lyzki oleju/ tluszczu
3 lyzki paspryki slodkiej, w proszku
1 lyzka papryki ostrej, w proszku
1 lyzka octu winnego
1/2 litra rosolu
1 lyzka kminku
1 lyzeczka majeranku
1/2 peczka pietruszki, liscie
4 lyzki kwasnej smietany.
Ziemniaki obrac, pokrajac w kostke, papryke tez na drobno, cebule i czosnek tez. W oleju/ tluszczu podsmazyc cebulke na zloty kolor, dodac papryke w proszku, na koniec ocet i rosól. Wsypac kartofle, kminek i majeranek, podgotowac wszystko okolo 20 minut, az gulasz stanie sie lekko zawiesisty. Dorzucic papryke, doprawic gulasz pieprzem i sola, plus czosnek. Na koniec dodac posiekana pietruszke i przy podawaniu na talerzu nieco kwasnej smietany. Smacznego!
Sama mniamuśność to będzie!
OdpowiedzUsuńA poza tym - prywata. Pozdrawianki dla Ani, bo nie mogę u niej komentować z tego miejsca, Wieńcem nazwanym!
Serdeczności posyłam Wam!
To naprawdę dobrze smakuje, kwestia przypraw. W kazdym razie, przepis trafił do mojego zbioru 🙃
UsuńFusilko, ściskam serdecznie, też nie mogę u Ciebie :(
UsuńLucy ostatnio wzięło Cie na gotowanie ,gulasz fajnie wygląda i musi być dobry.Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńUla, ja praktycznie codziennie gotuję 😅 chyba, że jesteśmy w drodze, czy w niedziele. Najczęściej proste potrawy, czasami coś wymyślnego jak K önogsberger Klopse czy inne kluski z suchych bułek. Pozdrawiam serdecznie 🙂
UsuńLucy dziękuję! Super przepis i wypróbuję, akurat mam 2 czerwone papryki :) Uściski!
OdpowiedzUsuńPowodzenia, to jest naprawdę fajny a la gulasz.
Usuń